Запаленото сметище не е причина за верижните катастрофи от сряда, заяви

...
Запаленото сметище не е причина за верижните катастрофи от сряда, заяви
Коментари Харесай

Кметът на Ихтиман: Основен виновник за катастрофите е мъглата в района

Запаленото бунище не е причина за верижните произшествия от сряда, заяви кметът на Ихтиман Калоян Илиев. Според него главен провинен за случилото се е мъглата в региона, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

" Ние против метеорологичните условия няма по какъв начин да се борим. В петък беше най-големият пушек от пожара - тогава трябваше да има проблеми, а не в сряда. Като кмет на Ихтиман нямам пълномощия да провеждам придвижването по Автомагистрала " Тракия ", добави той. Според фенове на NOVA сметището е горяло още от петък и за това са били подавани сигнали.



Илиев призна, че проблем с депото има и предстои то да бъде отстранено, като за задачата са нужни 2,6 милиона лв., за които се търси европейско финансиране. " Не знам с каква техника може да се изгаси това, което тлее ", сподели той.

От Агенция „ Пътна инфраструктура ” предупредиха шофьорите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост в сектора от 45-и до 47-и километър на  автомагистрала „ Тракия ” поради понижена видимост от гъста мъгла и задимяване от сметището в региона.

Припомняме, че в сряда в региона станаха две верижни произшествия. След случая над 30 души бяха признати в столични лечебни заведения. Част от тях с заплаха за живота. Сред потърпевшите има и 5 деца.

Над 40 автомобила се удариха един в различен през вчерашния ден рано сутринта на автомагистралата край Ихтиман. Основната версия е ниска видимост поради мъгла, дим от пожар на сметището и несъобразена скорост с тези условия. Магистралата остана затворена съвсем през целия ден. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР